Erven en Nalatenschap

Op deze pagina treft u een aantal brochures met meer specifieke informatie over de desbetreffende onderwerpen. U kunt de brochures downloaden als PDF en/of online bekijken.

Een erfenis, wat nu?

Wat moet u als erfgenaam doen? Wie wikkelt de nalatenschap af? Lees hierin hoe dat gaat en hoe de notaris u daarbij kan helpen.

Download PDF »
Blader door PDF »

Family patchwork

Als bij u sprake is van een “samengesteld gezin” (ook wel “fusiegezin”), dan is deze brochure Patchwork family voor u geschreven. We spreken over een samengesteld gezin als ten minste één kind niet van u en uw partner samen is.

Download PDF »

Hoe regel ik mijn nalatenschap?

Wilt u zelf bepalen hoe uw nalatenschap wordt verdeeld? Lees hierin hoe u dat doet en hoe de notaris u daarbij kan helpen.

Download PDF »
Blader door PDF »

Testament Scan

Met de Testament Scan wordt uw testament ongeveer eens per drie jaar door uw notaris gecontroleerd. In overleg met u wordt dan bekeken of aanpassing van uw testament wenselijk is.

Download PDF »
Blader door PDF »

Rol van de notaris na het overlijden

De naaste familieleden gaan na het overlijden doorgaans naar de notaris om een antwoord te krijgen op de vele vragen die op zo’n moment leven. Dé deskundige bij uitstek over alles op het terrein van het erven.

Download PDF »
Blader door PDF »