Convenant

Vast aanspreekpunt
Wie gaat waar wonen? Wat is een eerlijke verdeling van de spullen? En zo zijn er nog veel meer vragen. Emoties als boosheid of verdriet spelen ook vaak een rol. Het kan moeilijk zijn om emoties los te zien van wat u voor de echtscheiding met elkaar moet regelen. Om in deze periode met elkaar afspraken te maken, lijkt erg lastig.

Onze echtscheidingsjurist geeft niet alleen een antwoord op al uw vragen, maar geeft u ook juridische begeleiding voor uw gezamenlijke echtscheiding. Onze echtscheidingsjurist is voor u een vast aanspreekpunt.

Ook regelen wij de verdeling van de woning en de eventuele nieuwe hypotheek. Vaak is ook de wijziging van uw testament nodig. Dit hoort allemaal bij uw scheiding.

Echtscheidingsconvenant
Alle afspraken tussen de ex-partners voor de periode na de echtscheiding worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. U moet daarbij denken aan de volgende onderwerpen:
– de kinder- en partneralimentatie;
– de verdeling van de gezamenlijke bezittingen, zoals de inboedel, bankrekeningen en het huis;
– de overname van schulden, zoals persoonlijke leningen en de hypotheekschuld;
– de verdeling van de opgebouwde pensioenen.

Het echtscheidingsconvenant is een overeenkomst tussen ex-partners. Deze overeenkomst vormt niet de afsluiting van uw huwelijk, maar vormt de basis voor een nieuw zelfstandig leven. De afspraken die u maakt zijn daarom erg belangrijk.

Samen met onze echtscheidingsjurist worden alle onderwerpen goed besproken. Hij geeft advies en informeert u over de gevolgen van uw afspraken. Op deze manier kunt u tot afspraken komen, waar u beiden achter staat. Dat geeft u zekerheid en vertrouwen voor de toekomst.

Kom meer te weten over:
kinderen
alimentatie

Brochures
Bekijk hier online de brochures. Of neem direct contact op met onze scheidingsjurist.