
13 april 2021
Een huis kopen. Samen of alleen?
Jullie wonen al een tijdje samen en op een gegeven moment is het grote moment daar: er komt een koophuis! Dat kun je natuurlijk samen doen; ieder betaalt een – nagenoeg – gelijk deel van de woning. Maar je kunt er om verschillende redenen ook voor kiezen dat één van…
Lees verder
30 maart 2021
Wat te doen bij uitbreiding van de samenwerking of juist bij uittreding
Er komt een moment in het bestaan van jouw BV dat een aandeelhouder wil of moet uittreden of dat jullie de BV willen uitbreiden met een extra aandeelhouder. In beide gevallen is er sprake van een aandelenoverdracht. Een overdracht van aandelen moet via een notariële akte gebeuren, de zogenaamde akte…
Lees verder
16 maart 2021
Waarom het altijd goed is om een testament te maken
Als je geen testament opmaakt, bepaalt de wet wie je erfgenamen zijn en hoe de erfenis verdeeld wordt. De vraag is of je dat op die manier wil en of dat ook de meest slimme manier is. In veel gevallen is het slimmer een testament op te maken. Goede vriend…
Lees verder
8 maart 2021
Samenlevingscontract of trouwen en geregistreerd partnerschap? Waar kies je voor?
In een eerdere blog hebben we de verschillen en overeenkomsten tussen het huwelijk en het geregistreerd partnerschap besproken. In deze blog kijken we naar de verschillen tussen het samenlevingscontract enerzijds en het huwelijk of geregistreerd partnerschap anderzijds. Gezamenlijke goederen? Alleen de bezittingen die jullie samen hebben gekocht. Bij het huwelijk…
Lees verder
22 februari 2021
Vier dingen die je altijd al wilde weten over bewindvoering
Als je komt te overlijden, wil je waarschijnlijk dat jouw nalatenschap goed terechtkomt. Door in je testament een bewindvoerder te benoemen, bescherm je je nabestaanden, bijvoorbeeld je kinderen of kleinkinderen. In deze blog vertellen we je meer over wat bewindvoering precies inhoudt. Waarom een bewind instellen? Er zijn verschillende redenen…
Lees verder
1 februari 2021
Schenking ten behoeve van de eigen woning
In deze blog besteden we kort aandacht aan de minder gebruikelijke situaties van schenken. Bijvoorbeeld voor het geval een lening die is aangegaan voor de eigen woning wordt kwijtgescholden of aan de kwijtschelding van de koopsom bij de overdracht van een woning. Dat heeft veel weg van een schenking, maar…
Lees verder